Manageri Transport Persoane (persoană desemnată)

Manageri Transport Persoane (persoană desemnată)

Condiţii de studii
- absolvenţi de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.

Pregătirea profesională iniţială şi atestarea managerilor de transport

Certificatul de competenţă profesională se obţine în urma promovării de către candidaţi a unui examen scris, care constă din următoarele probe:
     a) o probă cu durata de două ore, cuprinzând 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns din care una corectă şi
     b) o probă cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină de cel puţin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obţinute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.

Candidaţii care doresc să obţină atât certificatul de manager pentru transportul rutier de marfă cât şi certificatul de manager pentru transportul rutier de persoane pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

Pregătirea profesională periodică şi evaluare actualizării cunoştinţelor

Pentru a beneficia de drepturile conferite de certificatul de competenţă profesională, managerii de transport trebuie să-şi actualizeze periodic cunoştinţele necesare exercitării profesiei.
În vederea actualizării cunoştinţelor, managerii de transport au obligaţia de a urma cursuri pentru pregătirea profesională periodică, care se finalizează printr-o evaluare privind actualizarea cunoştinţelor, la intervale de cel mult 10 ani, dacă nu au avut întreruperi în exercitarea profesiei mai mari de 5 ani, sau în vederea reluării exercitării profesiei după o întrerupere mai mare de 5 ani.

Candidaţii care urmează cursuri de pregătire profesională periodică atât pentru transportul rutier de marfă cât şi pentru transportul rutier de persoane, pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE
privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport, accesați următoarea pagină NORME din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*) (Anexa nr. 1)**)

22 Comentarii Lasa un comentariu

Iky
Iky 20.02.2023 20:10
Bună ziua! Aș vrea să știu dacă firma care vrea sa facă bolt trebuie obligatoriu sa aibă pe certificatul fiscal caen de transport sau doar autorizat la terți?
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 26.02.2023 18:52

Adresați această întrebare celor de la ARR relații publice. Accesați acest formular pentru a trimite acestora o solicitare scrisă - relatii_publice@arr.ro sau adresați această întrebare prin telefon sau email celor de la ARR din județul Dvs. Adresa de email și numărul de telefon se găsesc aici pentru fiecare județ - Click aici!


Simut David
Simut David 03.01.2023 17:06
Va salut,doresc sa îmi cumpăr un Opel Meriva an 2014,2015 și doresc sa știu care sunt pașii pt a avea propria mea flota cu mașina care vreau sa o cumpăr și ce acte sunt necesare etc eu am atestat deja de Bolt dar nu am condus nu am profesat încă ca sunt marii chiriile și vreau sa merg cu mașina mea care vreau sa o cumpăr și sa o înregistrez în flota mea de 1 mașina.
Ajutati-ma va rog cu pașii care trebuie sa ii fac sa urmez etc. Acum în ianuarie vreau sa fac și atestatul de manager de transport în regim de închiriere auto tip Bolt.
Adrian Mihai Voicu
Adrian Mihai Voicu 26.10.2022 16:30
Site ul foarte util pentru cei care vor sa obtina atestate si nu numai.
Se mai pot face anumite imbunatatiri
Stoica ioana
Stoica ioana 25.10.2022 13:48
Bună ziua doresc sa activez ca flota partenera la bolt,și ma interesează dacă pt atestatul manager transport necesar pt întemeierea firmei ,îmi trebuie și atestat persoane de regim închiriere desii nu eu voi fi șofer?
Nicolae Ionita
Nicolae Ionita 18.05.2022 11:49
Bună ziua,mașina este înregistrată pe un SRL ,ce trebuie sa fac sa devin partener Bolt.Multumesc.

Lasa un comentariu

© 2023 All rights reserved.