Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Condiţii de studii
- absolvenţi de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.

Pregătirea profesională iniţială şi atestarea managerilor de transport

Certificatul de competenţă profesională se obţine în urma promovării de către candidaţi a unui examen scris, care constă din următoarele probe:
     a) o probă cu durata de două ore, cuprinzând 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns din care una corectă şi
     b) o probă cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină de cel puţin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obţinute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.

Candidaţii care doresc să obţină atât certificatul de manager pentru transportul rutier de marfă cât şi certificatul de manager pentru transportul rutier de persoane pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

Pregătirea profesională periodică şi evaluare actualizării cunoştinţelor

Pentru a beneficia de drepturile conferite de certificatul de competenţă profesională, managerii de transport trebuie să-şi actualizeze periodic cunoştinţele necesare exercitării profesiei.
În vederea actualizării cunoştinţelor, managerii de transport au obligaţia de a urma cursuri pentru pregătirea profesională periodică, care se finalizează printr-o evaluare privind actualizarea cunoştinţelor, la intervale de cel mult 10 ani, dacă nu au avut întreruperi în exercitarea profesiei mai mari de 5 ani, sau în vederea reluării exercitării profesiei după o întrerupere mai mare de 5 ani.

Candidaţii care urmează cursuri de pregătire profesională periodică atât pentru transportul rutier de marfă cât şi pentru transportul rutier de persoane, pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport, accesați următoarea pagină NORME din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*) (Anexa nr. 1)**)

31 Comentarii Lasa un comentariu

Zaharia Marian
Zaharia Marian 17.04.2019 17:54
Buna ziua! Știe cineva dacă întrebările de la manageri transport marfa sunt ca la examen? Mulțumesc!!
Radu Cerasela
Radu Cerasela 20.03.2019 15:20
Buna ziua!Intrebarile pt studiu de caz sunt grila?Unde le pot găsi?
MihaiMb
MihaiMb 10.04.2019 19:34
Poate cineva sa trimită un link unde e cel mai acurat pentru învățarea studiului de caz? Mulțumesc anticipat
Filip Andreea
Filip Andreea 06.02.2019 12:20
La proba scrisa pentru transport persoane și marfa .:studiu de caz :cu cele 20 de intrebari ai variante de răspuns? sau trebuie scrisa de tine
Mihaela
Mihaela 11.02.2019 13:04
Buna ziua .ati aflat ceva despre proba scrisă ?
oprescu florina
oprescu florina 12.02.2019 07:50
trebuiesc scrise de tine...ei decat iti dau 20 de intrebari/probleme
Cristina Dutu
Cristina Dutu 26.02.2019 18:24
Buna seara! Ma puteti ajuta cu cateva informatii referitoare la studiul de caz, coordonator transport marfa.. multumesc
Ion Nita
Ion Nita 16.01.2019 08:39
Subiect : valabilitate atestat Manager Transport

Conform ordinului 604/2007 privind modificarea ordinului 761/1999, la Articolul 6 - 1 . Certificatul de competenta profesionala este valabil pentru o perioada de 5 ani ;

Conform celor mentionate mai sus la rubrica Pregatirea profesionala periodica si evaluare actualizarii cunostintelor , reiese ca valabilitatea certificatului ar fi de 10 ani cu conditia desfasurarii activitatii neantrerupte , cu posibilitatea prelungirii valabilitatii prin actualizarea cunostiintelor , implicit evaluarea acestora.

In concluzie , care este perioada de valabilitate clara a certificatului de atestare pentru Manager Transport ( persoana desemnata care conduce permanent si efectiv activitatea de transport rutier)

Cu stima,
Nita Ion
 Alina
Alina 14.01.2019 11:51
Daca exista deja un atestat ,dar nu sa mai vizat de ceva vreme ,mai este valabil?

Lasa un comentariu

© 2017 All rights reserved.