Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Condiţii de studii
- absolvenţi de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.

Pregătirea profesională iniţială şi atestarea managerilor de transport

Certificatul de competenţă profesională se obţine în urma promovării de către candidaţi a unui examen scris, care constă din următoarele probe:
     a) o probă cu durata de două ore, cuprinzând 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns din care una corectă şi
     b) o probă cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină de cel puţin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obţinute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.

Candidaţii care doresc să obţină atât certificatul de manager pentru transportul rutier de marfă cât şi certificatul de manager pentru transportul rutier de persoane pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

Pregătirea profesională periodică şi evaluare actualizării cunoştinţelor

Pentru a beneficia de drepturile conferite de certificatul de competenţă profesională, managerii de transport trebuie să-şi actualizeze periodic cunoştinţele necesare exercitării profesiei.
În vederea actualizării cunoştinţelor, managerii de transport au obligaţia de a urma cursuri pentru pregătirea profesională periodică, care se finalizează printr-o evaluare privind actualizarea cunoştinţelor, la intervale de cel mult 10 ani, dacă nu au avut întreruperi în exercitarea profesiei mai mari de 5 ani, sau în vederea reluării exercitării profesiei după o întrerupere mai mare de 5 ani.

Candidaţii care urmează cursuri de pregătire profesională periodică atât pentru transportul rutier de marfă cât şi pentru transportul rutier de persoane, pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport, accesați următoarea pagină NORME din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*) (Anexa nr. 1)**)

113 Comentarii Lasa un comentariu

Constantinel oaba
Constantinel oaba 11.05.2021 09:37
Daca sotului meu ii expira atestatul a dat examen in 2011 si
expira anul asta in august el are doar scoala profesionala si nu are liceul poate sa dea examen sa prelungeasca atestatul?
Iuliana Dobrin
Iuliana Dobrin 23.04.2021 13:28
Buna ziua. In cazul in care actul de identitate l am Predat pt a îl schimba, ma pot prezenta la examen cu o adeverința, care ține locul buletinului si care mi a fost eliberata de spclep unde l am predat? Mulțumesc.
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 28.04.2021 07:49

Suna si întreabă la cei de la arr.ro . In principiu, se poate.


Mihaela Marisescu
Mihaela Marisescu 13.04.2021 18:56
Bună seara.Am și eu o întrebare:fără curs,pot să mă prezint la examenul de manager transport marfă.Sau e obligatoriu?Doresc să îmi deschid o firmă de transport marfă.
Vă mulţumesc anticipat.
Lupu
Lupu 11.04.2021 10:27
Bună ziua.
Mie mi-a expirat de 3 ani persoana desemnată, trebuie să iau examenul de la zero?
Hohotă Livia Alexandra
Hohotă Livia Alexandra 17.03.2021 10:43
Bună ziua. Unde găsim studiille de caz pentru manager transport desemnat?
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 08.04.2021 13:25

In pasul 2 "Mediu de invatare" in partea de jos a acestuia, unde este pe culoarea mov.


Lasa un comentariu

© 2021 All rights reserved.