Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Condiţii de studii
- absolvenţi de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.

Pregătirea profesională iniţială şi atestarea managerilor de transport

Certificatul de competenţă profesională se obţine în urma promovării de către candidaţi a unui examen scris, care constă din următoarele probe:
     a) o probă cu durata de două ore, cuprinzând 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns din care una corectă şi
     b) o probă cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină de cel puţin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obţinute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.

Candidaţii care doresc să obţină atât certificatul de manager pentru transportul rutier de marfă cât şi certificatul de manager pentru transportul rutier de persoane pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

Pregătirea profesională periodică şi evaluare actualizării cunoştinţelor

Pentru a beneficia de drepturile conferite de certificatul de competenţă profesională, managerii de transport trebuie să-şi actualizeze periodic cunoştinţele necesare exercitării profesiei.
În vederea actualizării cunoştinţelor, managerii de transport au obligaţia de a urma cursuri pentru pregătirea profesională periodică, care se finalizează printr-o evaluare privind actualizarea cunoştinţelor, la intervale de cel mult 10 ani, dacă nu au avut întreruperi în exercitarea profesiei mai mari de 5 ani, sau în vederea reluării exercitării profesiei după o întrerupere mai mare de 5 ani.

Candidaţii care urmează cursuri de pregătire profesională periodică atât pentru transportul rutier de marfă cât şi pentru transportul rutier de persoane, pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport, accesați următoarea pagină NORME din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*) (Anexa nr. 1)**)

163 Comentarii Lasa un comentariu

trifu sebastian
trifu sebastian 19.01.2022 02:30
Buna ziua imi spuneti va rog de unde pot descarca aplicatia pentru intrebari maneger transport persoane multumesc
Blaj
Blaj 18.01.2022 17:01
Buna ziua,
Imi puteti spune va rog aprox cat costa cursul de Manager de Trans?
Multumesc
Bianca Călin
Bianca Călin 16.01.2022 10:02
Bună ziua!Cam câte studii de caz trebuie rezolvate în sala de examen?La calculator am dat finalizare la 62...Oare iau admis dacă am rezolvat doar 12 studii de caz?
Buruiana valentin
Buruiana valentin 12.01.2022 13:31
Buna ziua ! Am o întrebare , atestatul de meneger de transport este valabil doar pentru firma cu sediul in România sau este valabil și in UE adică cu acest atestat poți conduce o firma din alta țara sau doar din România , mulțumesc !
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 12.01.2022 13:50

Este valabil pentru tot spațiul UE.


Violeta Sava
Violeta Sava 17.12.2021 14:21
Buna ziua , am terminat 11 clase pot sa ma înscriu ?
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 26.12.2021 10:25

Trebuie să ai liceul terminat. Citește chiar mai sus, în aceasta pagină.


Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 26.12.2021 10:27

Adresați această întrebare celor de la ARR relații publice. Accesați acest formular pentru a trimite acestora o solicitare scrisă - relatii_publice@arr.ro


Lasa un comentariu

© 2022 All rights reserved.