Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Condiţii de studii
- absolvenţi de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.

Pregătirea profesională iniţială şi atestarea managerilor de transport

Certificatul de competenţă profesională se obţine în urma promovării de către candidaţi a unui examen scris, care constă din următoarele probe:
     a) o probă cu durata de două ore, cuprinzând 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns din care una corectă şi
     b) o probă cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină de cel puţin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obţinute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.

Candidaţii care doresc să obţină atât certificatul de manager pentru transportul rutier de marfă cât şi certificatul de manager pentru transportul rutier de persoane pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

Pregătirea profesională periodică şi evaluare actualizării cunoştinţelor

Pentru a beneficia de drepturile conferite de certificatul de competenţă profesională, managerii de transport trebuie să-şi actualizeze periodic cunoştinţele necesare exercitării profesiei.
În vederea actualizării cunoştinţelor, managerii de transport au obligaţia de a urma cursuri pentru pregătirea profesională periodică, care se finalizează printr-o evaluare privind actualizarea cunoştinţelor, la intervale de cel mult 10 ani, dacă nu au avut întreruperi în exercitarea profesiei mai mari de 5 ani, sau în vederea reluării exercitării profesiei după o întrerupere mai mare de 5 ani.

Candidaţii care urmează cursuri de pregătire profesională periodică atât pentru transportul rutier de marfă cât şi pentru transportul rutier de persoane, pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport, accesați următoarea pagină NORME din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*) (Anexa nr. 1)**)

34 Comentarii Lasa un comentariu

Moraru Galina
Moraru Galina 20.05.2019 08:33
Buna ziua. Referitor la proba a II-a: studiul de caz. De unde se poate de luat informatii de invatat?
Dorina Zara
Dorina Zara 19.05.2019 13:46
Bună... Spuneți si mie unde pot gasi intreberile pentru studiu de caz? Cum pot sa ma pregatesc pentru al doilea examen, in scris?
Costi
Costi 07.05.2019 12:21
Daca am doar 10 clase si mai multe calificari gen sudor pehd.automacaragiu.operator arhicad.pot face scolarizarea de manager parc auto?
Zaharia Marian
Zaharia Marian 17.04.2019 17:54
Buna ziua! Știe cineva dacă întrebările de la manageri transport marfa sunt ca la examen? Mulțumesc!!
Radu Cerasela
Radu Cerasela 20.03.2019 15:20
Buna ziua!Intrebarile pt studiu de caz sunt grila?Unde le pot găsi?
MihaiMb
MihaiMb 10.04.2019 19:34
Poate cineva sa trimită un link unde e cel mai acurat pentru învățarea studiului de caz? Mulțumesc anticipat

Lasa un comentariu

© 2017 All rights reserved.