Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Condiţii de studii
- absolvenţi de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.

Pregătirea profesională iniţială şi atestarea managerilor de transport

Certificatul de competenţă profesională se obţine în urma promovării de către candidaţi a unui examen scris, care constă din următoarele probe:
     a) o probă cu durata de două ore, cuprinzând 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns din care una corectă şi
     b) o probă cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină de cel puţin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obţinute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.

Candidaţii care doresc să obţină atât certificatul de manager pentru transportul rutier de marfă cât şi certificatul de manager pentru transportul rutier de persoane pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

Pregătirea profesională periodică şi evaluare actualizării cunoştinţelor

Pentru a beneficia de drepturile conferite de certificatul de competenţă profesională, managerii de transport trebuie să-şi actualizeze periodic cunoştinţele necesare exercitării profesiei.
În vederea actualizării cunoştinţelor, managerii de transport au obligaţia de a urma cursuri pentru pregătirea profesională periodică, care se finalizează printr-o evaluare privind actualizarea cunoştinţelor, la intervale de cel mult 10 ani, dacă nu au avut întreruperi în exercitarea profesiei mai mari de 5 ani, sau în vederea reluării exercitării profesiei după o întrerupere mai mare de 5 ani.

Candidaţii care urmează cursuri de pregătire profesională periodică atât pentru transportul rutier de marfă cât şi pentru transportul rutier de persoane, pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport, accesați următoarea pagină NORME din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*) (Anexa nr. 1)**)

138 Comentarii Lasa un comentariu

Elena Muscal
Elena Muscal 28.09.2021 05:53
Buna ziua.
As dorii sa fac cursul de coordonator transport marfă. Se face la Dumneavoastră?
Daniel
Daniel 22.09.2021 14:10
Buna ziua. Unde ma pot programa pentru examen manager transport marfa? trebuie sa fiu inscris la vreo scoala inainte sau pot face personal inscrierea? Multumesc anticipat.
Adriana N.
Adriana N. 01.10.2021 09:22
Buna,

Da mai intai trebuie sa fii inscris la o scoala ce se ocupa cu pregatirea persoanei desemnate sa conduca permanent activitati de transport rutier ( manager transport marfa ) . Dupa ce te-ai inscris , si te-ai pregatit , instructorul scolii respective o sa te programeze la testare .

Multa bafta ,
Adriana
Romocea vinicius
Romocea vinicius 18.09.2021 07:26
Bună ziua dacă sunt la liceu a 9 pot face cursul de manager de transport?
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 18.09.2021 08:03

Scrie chiar mai sus ca este obligatoriu sa ai terminat liceul (nu neparat si bacalaureatul). Deci, nu se poate in cazul tău, la acest moment.


Elena Tetelea
Elena Tetelea 17.09.2021 09:45
Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca este posibil sa urmez cursul de Manager transport marfa la distanta, online?


Multumesc anticipat,
Elena
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 17.09.2021 10:31

Nu se poate face doar online. Contactați un centru de pregătire pentru atestate ARR din zona Dvs. si cereți detalii la ei.


Ionut Preda
Ionut Preda 08.09.2021 12:39
Buna ziua!
As dori sa stiu cum pot opting CPC manager transport.
O zi buna
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 17.09.2021 10:31

Contactați un centru de pregătire pentru atestate ARR din zona Dvs. si cereți detalii la ei.


Lasa un comentariu

© 2021 All rights reserved.