Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Condiţii de studii
- absolvenţi de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.

Pregătirea profesională iniţială şi atestarea managerilor de transport

Certificatul de competenţă profesională se obţine în urma promovării de către candidaţi a unui examen scris, care constă din următoarele probe:
     a) o probă cu durata de două ore, cuprinzând 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns din care una corectă şi
     b) o probă cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină de cel puţin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obţinute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.

Candidaţii care doresc să obţină atât certificatul de manager pentru transportul rutier de marfă cât şi certificatul de manager pentru transportul rutier de persoane pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

Pregătirea profesională periodică şi evaluare actualizării cunoştinţelor

Pentru a beneficia de drepturile conferite de certificatul de competenţă profesională, managerii de transport trebuie să-şi actualizeze periodic cunoştinţele necesare exercitării profesiei.
În vederea actualizării cunoştinţelor, managerii de transport au obligaţia de a urma cursuri pentru pregătirea profesională periodică, care se finalizează printr-o evaluare privind actualizarea cunoştinţelor, la intervale de cel mult 10 ani, dacă nu au avut întreruperi în exercitarea profesiei mai mari de 5 ani, sau în vederea reluării exercitării profesiei după o întrerupere mai mare de 5 ani.

Candidaţii care urmează cursuri de pregătire profesională periodică atât pentru transportul rutier de marfă cât şi pentru transportul rutier de persoane, pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport, accesați următoarea pagină NORME din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*) (Anexa nr. 1)**)

209 Comentarii Lasa un comentariu

Alexandru
Alexandru 27.01.2023 14:33
Bună ziua. Pot face cursurile de meneger transport marfă fără a avea absolvit liceul? Am școală profesională. Mulțumesc anticipat
Anca Marcoci
Anca Marcoci 17.01.2023 17:21
Buna ziua. Sunt manager transport persoane la o firma și nu mai vreau sa prestez acest serviciu. Care este procedura de retragere?
Claudiu
Claudiu 17.01.2023 10:29
Buna ziua, imi puteți spune va rog dacă am fost admis la proba pe calculator, iar la studiul de caz am picat, la următoarea examinare trebuie sa repet proba pe calculator?
Mulțumesc.
Georgiana Dragusin
Georgiana Dragusin 04.01.2023 11:23
Bună ziua. Buletinul îl am în Spania, l-am lăsat să-mi fac actele. Se poate da examenul de manager transport marfă pe baza pașaportului sau copiei de buletin?Cei de la școală,au zis ca da,au mai existat cazuri
Claudiu
Claudiu 05.10.2022 11:44
Atestatul e valabil in tarileEU?

Lasa un comentariu

© 2023 All rights reserved.