Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Condiţii de studii
- absolvenţi de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.

Pregătirea profesională iniţială şi atestarea managerilor de transport

Certificatul de competenţă profesională se obţine în urma promovării de către candidaţi a unui examen scris, care constă din următoarele probe:
     a) o probă cu durata de două ore, cuprinzând 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns din care una corectă şi
     b) o probă cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină de cel puţin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obţinute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.

Candidaţii care doresc să obţină atât certificatul de manager pentru transportul rutier de marfă cât şi certificatul de manager pentru transportul rutier de persoane pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

Pregătirea profesională periodică şi evaluare actualizării cunoştinţelor

Pentru a beneficia de drepturile conferite de certificatul de competenţă profesională, managerii de transport trebuie să-şi actualizeze periodic cunoştinţele necesare exercitării profesiei.
În vederea actualizării cunoştinţelor, managerii de transport au obligaţia de a urma cursuri pentru pregătirea profesională periodică, care se finalizează printr-o evaluare privind actualizarea cunoştinţelor, la intervale de cel mult 10 ani, dacă nu au avut întreruperi în exercitarea profesiei mai mari de 5 ani, sau în vederea reluării exercitării profesiei după o întrerupere mai mare de 5 ani.

Candidaţii care urmează cursuri de pregătire profesională periodică atât pentru transportul rutier de marfă cât şi pentru transportul rutier de persoane, pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport, accesați următoarea pagină NORME din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*) (Anexa nr. 1)**)

203 Comentarii Lasa un comentariu

Emerih
Emerih 25.08.2022 08:27
foarte bune chestionare Multumesc!
Elena Iancu
Elena Iancu 30.05.2022 12:03
Buna ziua
Am fost angajat la o societate cu CIM in baza atestatului de manager transport si intrebarea mea este daca trebuie sa anunt ARR pentru intreruperea activitatii( licenta era valabila pana in noiembrie 2022), pentru ca as vrea sa ma angajez la alta firma pe aceeasi pozitie.
Multumesc
aurel
aurel 29.05.2022 21:45
Cate probe sunt si cate intrebari la pregatirea profesionala periodica? Multumesc!
G Ramona
G Ramona 23.05.2022 07:23
Buna
Daca am avut intrerupere mai mare de 5 ani in exercitarea profesiei ( am certificatul de manager transport din 2014) , este nevoie de urmarea unui curs si dupa examen sau este suficienta doar susutinerea examenului?
Ion
Ion 20.05.2022 18:39
Buna seara. Dacă am PFA se poate sa angajez manager de transport pentru a obține licența de transport marfă?

Lasa un comentariu

© 2022 All rights reserved.