Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Manageri Transport Marfă (persoană desemnată)

Condiţii de studii
- absolvenţi de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.

Pregătirea profesională iniţială şi atestarea managerilor de transport

Certificatul de competenţă profesională se obţine în urma promovării de către candidaţi a unui examen scris, care constă din următoarele probe:
     a) o probă cu durata de două ore, cuprinzând 100 de întrebări cu 4 variante de răspuns din care una corectă şi
     b) o probă cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină de cel puţin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obţinute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.

Candidaţii care doresc să obţină atât certificatul de manager pentru transportul rutier de marfă cât şi certificatul de manager pentru transportul rutier de persoane pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

Pregătirea profesională periodică şi evaluare actualizării cunoştinţelor

Pentru a beneficia de drepturile conferite de certificatul de competenţă profesională, managerii de transport trebuie să-şi actualizeze periodic cunoştinţele necesare exercitării profesiei.
În vederea actualizării cunoştinţelor, managerii de transport au obligaţia de a urma cursuri pentru pregătirea profesională periodică, care se finalizează printr-o evaluare privind actualizarea cunoştinţelor, la intervale de cel mult 10 ani, dacă nu au avut întreruperi în exercitarea profesiei mai mari de 5 ani, sau în vederea reluării exercitării profesiei după o întrerupere mai mare de 5 ani.

Candidaţii care urmează cursuri de pregătire profesională periodică atât pentru transportul rutier de marfă cât şi pentru transportul rutier de persoane, pot să urmeze părţile comune ale cursurilor specifice o singură dată.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind pregătirea şi atestarea profesională a managerilor de transport, accesați următoarea pagină NORME din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*) (Anexa nr. 1)**)

296 Comentarii Lasa un comentariu

Ion
Ion 27.11.2023 06:13
Dacă ești absolvent de liceu cu profil de transporturi auto promoția 2000, ești recunoscut că și manager de transport?
Cosmin Grigoras
Cosmin Grigoras 23.11.2023 19:28
Buna , daca am cpi persoane și marfa .. și vreau sa dau pentru persoana desemnată , ce probe dau? Și calculator și studiu de caz?
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 24.11.2023 17:00

Examenul teoretic susținut în vederea atestării profesionale inițiale a managerilor de transport constă în următoarele probe:
 • a) o proba la calculator, cu durata de doua ore, cuprinzând un chestionar cu 100 de întrebări care au 4 variante de răspuns dintre care doar una este corectă;

 • b) o probă scrisă, cu durata de două ore, cuprinzând un studiu de caz cu 20 de întrebări.Pentru promovarea examenului candidații trebuie să obțină cel puțin 60% din totalul punctelor acordate per total la cele două probe, fără ca procentajul punctelor obținute la fiecare probă să fie mai mic de 50% din punctele posibile.Prin urmare candidatul trebuie să răspundă corect la cel puțin 72 de întrebări din totalul de 120, după cum urmează:
 • 52 răspunsuri corecte la calculator + 20 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 53 răspunsuri corecte la calculator + 19 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 54 răspunsuri corecte la calculator + 18 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 55 răspunsuri corecte la calculator + 17 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 56 răspunsuri corecte la calculator + 16 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 57 răspunsuri corecte la calculator + 15 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 58 răspunsuri corecte la calculator + 14 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 59 răspunsuri corecte la calculator + 13 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 60 răspunsuri corecte la calculator + 12 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 61 răspunsuri corecte la calculator + 11 răspunsuri corecte la studiul de caz

 • 62 răspunsuri corecte la calculator + 10 răspunsuri corecte la studiul de cazObservatii:
 • - exemplele de mai sus conțin minimum necesar de întrebări corecte pentru promovarea examenului;

 • - dacă candidatul realizează la chestionarul de la calculator mai mult de 62 răspunsuri corecte, pentru promovarea examenului este necesar să răspundă corect la cel puțin 10 întrebări ale studiului de caz (procentaj de minim 50% din punctele posibile);

 • - atât la proba de la calculator cât si la studiul de caz nu se acordă fracțiuni de punct; răspunsul incomplet/greșit se va puncta cu 0, iar un răspuns corect va fi punctat cu 1; la studiul de caz răspunsul corect este acela care satisface cerințele din enunțul întrebării;

 • - durata totală cumulată a timpului petrecut de un candidat pentru susținerea unuia sau mai multor examene, în aceeași zi nu poate depășii 4 ore;

 • - rezultatele obținute de candidați la examen se încarcă pe site-ul www.arr.ro, secțiunea informații certificate/atestate, în prima zi lucrătoare de după examen.


Popescu Dumitru
Popescu Dumitru 21.11.2023 08:21
Bunā ziua ce acte trebuie pentru inscriere specific ca nu am liceul numai 8 clase se poate
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 21.11.2023 16:14

Trebuie să fii absolvent de liceu (cel puțin certificatul de absolvire a liceului - nu este obligatorie diploma de bacalaureat), în copie.Actele necesare le găsești accesand de mai sus - Norme din 11 noiembrie 2015 (*actualizate*)


Flisc Ruxandra
Flisc Ruxandra 17.11.2023 10:47
Buna ziua, cine a dat de curand examenul si ce vi-a picat la studiul de caz
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 17.11.2023 16:59

La examen se aleg întrebări din toate cele 237 de aici de pe ARR Atestate - Studii de caz CPI Transport Marfa REZOLVATE.. Pentru examenul scris de studii de caz se dau 6 studii de caz, fiecare studiu de caz are câte 3 sau 4 cerințe (toate se găsesc aici de pe site), în total fiind 20 de cerințe la studiul de caz. Trebuie să cumulezi un punctaj de minim 70% din punctajul maxim de 100%.


Ovidiu
Ovidiu 30.10.2023 13:03
Buna ziua. Dacă vreau sa imi deschid o firmă prin care sa transport cu o dubița(care se poate conduce cu cât. B)colete in/din strainatate, este nevoie de atestatul pentru "manager de transport"?
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 12.11.2023 10:06

Adresați această întrebare celor de la ARR relații publice completând acest formular de pe pagina celor de la ARR - https://www.arr.ro/solicitare-online


Claudiu
Claudiu 28.11.2023 10:26
Ați aflat răspuns? As fi interesat și eu dacă am nevoie de manager transport pt transport de colete.

Lasa un comentariu

© 2023 All rights reserved.