Conducători auto Transport în regim de închiriere

Conducători auto Transport în regim de închiriere

Pot obţine în România Certificat pentru transport de persoane în regim de închiriere conducătorii auto care îndeplinesc următoarele condiţii:
- să aibă permis de conducere categoria B valabil, cu o vechime de cel puţin 2 ani;
- să aibă vârsta minimă de 21 de ani;
- să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic;
- să nu aibă menţiuni în certificatul de cazier judiciar privitoare la următoarele faptele:
  • infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice;
  • infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri;
  • infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale;
  • infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile;
  • infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale;
  • infracţiuni contra patrimoniului.

Pregătirea profesională pentru obţinerea certificatului pentru transport de persoane în regim de închiriere.

Pregătirea profesională va fi asigurată de către o unitate de şcolarizare a conducătorilor auto autorizată.
Cursurile de pregătire profesională trebuie să asigure candidaţilor cunoştinţele necesare referitoare la reglementările specifice în vigoare, precum şi la practicarea activităţii de transport de persoane în regim de închiriere.
Cursurile de pregătire profesională în vederea atestării conducătorilor auto pentru transportul în regim de taxi sau în regim de închiriere au durata de 30 de ore.

Examinarea pentru obţinerea certificatului pentru transport de persoane în regim de închiriere.

Certificatele de atestare a pregătirii profesionale, specifice fiecărui tip de transport, se obţin în urma promovării unui examen pe bază de test-grilă organizat de Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., care va desemna comisia de examinare.
Testul pentru obţinerea certificatului de atestare a pregătirii profesionale constă într-o probă scrisă tip grilă, cu 20 de întrebări.
Pentru promovarea examenului este necesar să se răspundă corect la 70% din numărul total de întrebări cuprinse în testul-grilă.
Conducătorul auto care nu a promovat testul-grilă are dreptul la o nouă testare după maximum 15 zile, în condiţiile prezentării dovezii plăţii în contul agenţiei Autorităţii Rutiere Române - A.R.R. a taxei privind testarea.
După un al doilea test nepromovat conducătorul auto mai poate solicita o nouă testare numai după absolvirea unui nou curs de pregătire profesională.
Vizarea certificatului de atestare a pregătirii profesionale se efectuează în urma promovării de către solicitant a testului tip grilă.

Conducătorul auto care efectuează transport de persoane în regim de închiriere trebuie să deţină certificat de atestare a pregătirii profesionale, care să confirme dobândirea cunoştinţelor profesionale în calitate de conducător de autovehicul de transport rutier de persoane în regim de închiriere.
Certificatul de atestare a pregătirii profesionale, în cazul transportului de persoane în regim de închiriere, se eliberează pentru o perioadă nedeterminată.
Certificatul de atestare a pregătirii profesionale este valabil în condiţiile vizării sale la 5 ani şi conducătorul auto face dovada că este apt din punct de vedere medical şi psihologic pentru transportul public de persoane şi deţine permis de conducere corespunzător.
Certificatul de atestare a pregătirii profesionale este valabil pe teritoriul României.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind atestarea profesională a conducătorilor auto care efectuează transport de persoane în regim de închiriere, accesați următoarea pagină NORME din 7 ianuarie 2008

141 Comentarii Lasa un comentariu

ion stan
ion stan 26.09.2023 10:47
Buna ziua, eu acum un an mi-am refacut permisul caci expirase valabilitatea de 10 ani. Si am parcurs toate aceste etape psihologic, medical etc. Mai e nevoie sa le fac din nou pentru a obtine atestatul conducator auto regim de inchiriere de la dvs?
totodata ce hartii trebuie sa aduc ca sa ma prezint la examen la dvs caci am invatat deja de pe pagina dvs chestionarele si intrebarile? Multumesc.
Gaiu Silviu
Gaiu Silviu 07.09.2023 09:11
Buna ziua,
imi expira atestatul transport in regim de inchiriere ianuarie 2024. Cum procedez pentru vizarea acestuia?!
Multumesc frumos.
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 09.09.2023 06:18

Pot participa la examenul pentru vizarea certificatului de atestare profesională, candidații care sunt înscriși în sistemul informatic de examinare de către centrele de pregătire și perfecționare profesională, fapt care atestă că în ceea ce privește respectivul candidat, sunt îndeplinite condițiile prevăzute de reglementările legale pentru susținerea examenului și vizarea certificatului de atestare a pregătirii profesionale, în cazul examenului pentru vizarea certificatului.


Mircea stancu
Mircea stancu 04.09.2023 10:00
Cetățenii ucrainieni, pot susține examenul pentru eliberare atestat uber / bolt in limba ucrainiană ?
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 17.09.2023 11:36

Adresați această întrebare celor de la ARR relații publice completând acest formular de pe pagina celor de la ARR - https://www.arr.ro/solicitare-online


Stefan Daniela
Stefan Daniela 04.09.2023 07:37
Bună ziua,
Am firmă SRL și atestat transport alternativ că șofer Bolt din 2021. Am activat că șofer Bolt într-o flotă. Acum doresc înființarea unei flote de maxim 5 mașini în Galați în cadrul firmei SRL, care are cod Caen corespunzător. Vă rog să mi transmiteți pașii de urmat pentru a deveni flotă.
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 17.09.2023 11:35

Adresați această întrebare celor de la ARR relații publice completând acest formular de pe pagina celor de la ARR - https://www.arr.ro/solicitare-online


Ana
Ana 31.08.2023 11:49
Buna ziua, fisa medicala o pot face oriunde? Sau mă trimiteți voi undeva? Mulțumesc
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 01.09.2023 16:27

Fișa medicala nu poate fi emisă de către medicul de familie, ci doar de către o unitate medicală autorizată.



Cereți mai multe detalii unui centru de pregatire din zona dvs.  Găsiți aici lista cu centrele de pregătire și perfecționare profesională autorizate - descarcare document


Lasa un comentariu

© 2023 All rights reserved.