Conducători auto Transport TAXI

Conducători auto Transport TAXI

Pot obţine în România Certificat pentru transport de persoane în regim de taxi conducătorii auto care îndeplinesc următoarele condiţii:
- să aibă permis de conducere categoria B valabil, cu o vechime de cel puţin 2 ani;
- să aibă vârsta minimă de 21 de ani;
- să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic;
- să nu aibă menţiuni în certificatul de cazier judiciar privitoare la următoarele faptele:
  • infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice;
  • infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri;
  • infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale;
  • infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile;
  • infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale;
  • infracţiuni contra patrimoniului.

Pregătirea profesională pentru obţinerea certificatului pentru transport de persoane în regim de taxi.

Pregătirea profesională va fi asigurată de către o unitate de şcolarizare a conducătorilor auto autorizată.
Cursurile de pregătire profesională trebuie să asigure candidaţilor cunoştinţele necesare referitoare la reglementările specifice în vigoare, precum şi la practicarea activităţii de transport de persoane în regim de taxi.
Cursurile de pregătire profesională în vederea atestării conducătorilor auto pentru transportul în regim de taxi sau în regim de închiriere au durata de 30 de ore.

Examinarea pentru obţinerea certificatului pentru transport de persoane în regim de taxi.

Certificatele de atestare a pregătirii profesionale, specifice fiecărui tip de transport, se obţin în urma promovării unui examen pe bază de test-grilă organizat de Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., care va desemna comisia de examinare.
Testul pentru obţinerea certificatului de atestare a pregătirii profesionale constă într-o probă scrisă tip grilă, cu 20 de întrebări.
Pentru promovarea examenului este necesar să se răspundă corect la 70% din numărul total de întrebări cuprinse în testul-grilă.
Conducătorul auto care nu a promovat testul-grilă are dreptul la o nouă testare după maximum 15 zile, în condiţiile prezentării dovezii plăţii în contul agenţiei Autorităţii Rutiere Române - A.R.R. a taxei privind testarea.
După un al doilea test nepromovat conducătorul auto mai poate solicita o nouă testare numai după absolvirea unui nou curs de pregătire profesională.
Vizarea certificatului de atestare a pregătirii profesionale se efectuează în urma promovării de către solicitant a testului tip grilă.

Conducătorul auto care efectuează transport de persoane în regim de taxi trebuie să deţină certificat de atestare a pregătirii profesionale, care să confirme dobândirea cunoştinţelor profesionale în calitate de conducător de autovehicul de transport rutier de persoane în regim de taxi.
Certificatul de atestare a pregătirii profesionale, în cazul transportului de persoane în regim de taxi, se eliberează pentru o perioadă nedeterminată.
Certificatul de atestare a pregătirii profesionale este valabil în condiţiile vizării sale la 5 ani şi conducătorul auto face dovada că este apt din punct de vedere medical şi psihologic pentru transportul public de persoane şi deţine permis de conducere corespunzător.
Certificatul de atestare a pregătirii profesionale este valabil pe teritoriul României.

PENTRU INFORMAȚII COMPLETE privind atestarea profesională a conducătorilor auto care efectuează transport de persoane în regim de taxi, accesați următoarea pagină NORME din 7 ianuarie 2008

24 Comentarii Lasa un comentariu

Eugen
Eugen 11.10.2023 07:25
Am permis de spania se poate sa iau licență de taxi
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 22.10.2023 12:30

Adresați această întrebare celor de la ARR relații publice completând acest formular de pe pagina celor de la ARR - https://www.arr.ro/solicitare-online


Ștefănescu Virgil Marian
Ștefănescu Virgil Marian 26.05.2023 11:29
Posed atestat privind tansport persoane în regim de taxiși în regim de închiriere conform legii 38/2003 doresc să știu dacă lucrez pe taxi 4+1 este nevoie de alt atestat pentru transport persoane în regim taxi 4+1 vă mulțumesc
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 03.06.2023 14:37

Dacă aveți atestat transport taxi pe baza acestuia puteți transporta în taxi maxim 4 pasageri.
LEGE nr. 38 din 20 ianuarie 2003 (*actualizată*) privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere - Articolul 30(2) Pentru taxiul destinat transportului de persoane trebuie ca autoturismul agreat să fie dotat cu portiere de acces şi evacuare în dreptul fiecărei banchete sau scaun pentru clienţi, după caz, precum şi cu spaţiu corespunzător transportului bagajelor de mână şi nu poate transporta mai mult de 4 persoane în afara conducătorului auto. Mai multe detalii aici - http://www.arr-atestate.ro/lege/lege-nr-38-din-20-ianuarie-2003-privind-transportul-in-regim-de-taxi-si-in-regim-de-inchiriereEugen Popa
Eugen Popa 22.04.2023 07:03
Bună ziua! Am permis de conducere categoriile AM, B1, B din 2020 și doresc să lucrez la o companie de tip Uber, de fapt chiar la Uber și am văzut că trebuie să am un atestat de transport persoane. Există posibilitatea să intri direct în examen fără să mai treci prin școala de șoferi sau o școală specializată pe atestări?
Înainte să-mi fac cont, am încercat aici un chestionar fără să trec prin mediul de învățare și am răspuns corect la 13 întrebări din 14 pentru a fi admis, 13 întrebări din 20 disponibile într-un chestionar. Nu aș fi admis, în aceste condiții, dar în urma realizării mediului de învățare sunt sigur că aș putea fi admis și aș avea rezultate cu mult mai bune.
Eugen Popa
Eugen Popa 22.04.2023 10:14
Între timp am trecut deja prin mediul de învățare și am făcut toate chestionarele și am generat un chestionar. În total, din 200 de întrebări din chestionare am greșit undeva pe la 5, chiar și atunci, din cauză că nu am fost atent.
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 04.05.2023 14:49

Bună ziua! Nu se poate. Trebuie să urmați cursurile specifice la un centru de pregătire. Căutați un centru de pregătire din zona Dvs. Găsiți aici lista cu centrele de pregătire și perfecționare profesională autorizate - descarcare document


Ainur Amet
Ainur Amet 26.02.2023 22:58
salut am o suspendare de un an și 6 luni pot da examenul că nu preaa știu fapta este o cearta și mă băgat la tâlhărie vă rog să îmi spuneți sa știu și eu vă mulțumesc anticipat.
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 11.03.2023 18:36

Adresați această întrebare celor de la ARR relații publice. Accesați acest formular pentru a trimite acestora o solicitare scrisă - relatii_publice@arr.ro


Banacu Daniel
Banacu Daniel 20.11.2021 10:38
Buna ziua
As dori sa stiu de ce nu-mi pot prelungi Atestatul taxi ?
Țin sa precizez ca dețin permis de conducere categoriile B C E din anul 1991 însă am lucrat in Marea Britanie și l-am preschimbat acolo
In prezent am permis de conducere valabil emis de DVLA UK
MULTUMESC
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 20.11.2021 18:40

Adresați această întrebare celor de la ARR. Accesați acest formular pentru a trimite acestora o solicitare scrisă - relatii_publice@arr.ro


Zaman Cristian
Zaman Cristian 13.04.2023 03:52
Permis preschimbare în afara țării nu poate fi valabil pentru orice fel de atestat.

Lasa un comentariu

© 2023 All rights reserved.