Pozitia de condus

Pozitia de condus
Salut, in acest articol vom vorbi despre un aspect la care majoritatetea oamenilor nu se gandesc atunci cand vine vorba despre condusul in siguranta, pozitia de condus.

Daca instructorul auto de la scoala de soferi la care v-ati inscris nu v-a instruit in aceasta privinta, tine-ti minte urmatoarele aspecte.

Reglarea pozitiei de condus inainte de plecarea la drum este esentiala, de aceea, trebuie sa luam in serios acest aspect si sa ne asezam in scaun in mod corespunzator. Majoritatea masinilor sunt dotate cu scaune reglabile pana in cel mai mic detaliu, asadar, nu vad ce motive am avea sa nu o facem.

Pozitia la volan influenteaza confortul fizic, dar mai important, influenteaza cat de bine veti realiza lucrurile de care aveti nevoie la momentul optim, deasemenea, cat de bine veti putea vedea in interiorul sau in exteriorul masinii si modul in care concentrarea dumneavoastra globala va fi afectata in timp.

Toata lumea are propria pozitie de condus optima si ar trebuii sa aflati care estepozitia dumneavoastra optima si ce este mai bine pentru dumneavoastra tinand cont de principiile de baza:

In primul rand asigurati-va ca stati drept, lucru care va va ajuta sa vedeti drumul si dimensiunile masinii.
Incercati sa stati la o distanta sigura de airbag, dar sa va asigurati ca ajungeti la pedale si la schimbatorul de viteze.
Este bine sa aveti bratele si picioarele usor indoite, aceasta pozitie este mai confortabila si va va ajuta sa nu obositi in calatoriile lungi.
Trebuie sa stiti ca majoritatea masinilor au scaune dar si vloan reglabile si bineinteles, asigurati-va ca purtati in totdeuna centura de siguranta.
Odata ce v-ati gasit pozitia optima de condus veti vedea diferenta, veti fi mai concentati, mai vigilenti dar si mai odihniti.

3 Comentarii Lasa un comentariu

Sefer leo
Sefer leo 05.05.2021 13:39
Vreun sa învăț categoria B sunt întrebările lafel ca
La DRPCIV
Admin ARR-Atestate.ro
Admin ARR-Atestate.ro 16.05.2021 10:10

La examenul oficial de la DRPCIV vei avea fix aceleași întrebări ca aici pe Școala Rutieră, cu fix aceleași variante și așezarea variantelor de răspuns este fix aceeași, iar variantele corecte vor fi exact cele de aici. Toate întrebările care îți pot cădea la sală se găsesc aici pe Școala Rutieră, în pasul 3 "Mediu de învățare". În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învățare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare.Urmează toți cei 4 pași de învățare iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare de la pasul 4 cu 25-26 de puncte, de preferat 26 de puncte.Cei 4 pași de învățare îi găsești aici --> Cei patru pași ca să iei permisul din primaPentru înregistrare, se parcurg pași din acest video, vezi video aici - https://www.scoalarutiera.ro/cum-ma-inregistrez.html


Mihaita Liviu Ciocan
Mihaita Liviu Ciocan 28.12.2020 18:18
Cât de importante sunt aceste detalii, aparent nesemnificative ! Cred că sunt foarte mulţi conducători auto care din neglijenţă aparent "nevinovată", din prea multă rutină, etc., (nu din rea credinţă), ignoră sau trece peste astfel de detalii şi recomandări.

Lasa un comentariu

© 2021 All rights reserved.