Informatii utile

Pozitia mainilor pe volan

Pozitia mainilor pe volan

Pozitia mainilor la ora 9 si ora 3 va va oferii cea mai buna perceptie a volanului si cel mai bun control. Poate ca in prezent pozitionati mainile pe volan diferit sau chiar folositi o singura mana pozitionata pe vloan, la ora 12. Acesta pozitie a mainilor este necorespunzatoare deoarece va ingreuneaza manevrarea volanului si mai rau de atat, in situatia in care airbag-ul se declanseaza, mana va fi inpinsa catre dumneavoastra, situatie in care veti fi lovit de prioria mana cu o viteza foarte mare. Tineti minte, airbag-ul se declanseaza cu o viteza cuprinsa intre 280 si 320 de km/h.

Pozitia de condus

Pozitia de condus

Pozitia la volan influenteaza confortul fizic, dar mai important, influenteaza cat de bine veti realiza lucrurile de care aveti nevoie la momentul optim, deasemenea, cat de bine veti putea vedea in interiorul sau in exteriorul masinii si modul in care concentrarea dumneavoastra globala va fi afectata in timp. Toata lumea are propria pozitie de condus optima si ar trebuii sa aflati care estepozitia dumneavoastra optima si ce este mai bine pentru dumneavoastra tinand cont de principiile de baza:

Sistemul de franare ABS

Sistemul de franare ABS

​In acest articol ne vom axa pe sistemul de franare si vom rezolva neintelegerile care se fac cand vine vorba de situatiile in care este recomandat sau nu sa utilizati frana. Deasemenea ve-ti intelege ce este sistemul ABS si ce rol are acesta. Multa lume este de parere ca nu ar trebuii sa utilizam niciodata frana atunci cand masina aluneca, daca este pe gheata sau daca jumatate din masina(doua roti) este pe o suprafata cu aderenta ridicata si cealalata jumatate pe suprafata cu aderenta redusa, perecum noroi sau praf. Dar defapt acest lucru nu este intotdeauna adevarat.

© 2022 All rights reserved.