Acesta este un exemplu de întrebare de studiu de caz, de la examenul oficial. La examenul oficial vor fi 4, 5 sau 6 întrebări de acest fel, fiecare având câte 3 sau 4 cerințe, în total fiind 20 de cerințe pentru tot examenul de studiu de caz. Întrebările de la studiile de caz de la examenul oficial sunt fix cele de aici de pe site.
Sunteti angajat in calitate de conducator auto la un operator de transport rutier care efectueaza transport rutier de persoane contra cost prin servicii regulate pe traseul Bucuresti – Sibiu si retur cu statie intermediara pentru imbarcarea/debarcarea pasagerilor la Rm. Valcea. Traseul se efectueaza cu un autobuz care are o capacitate de 30 locuri pe scaune si 10 locuri in picioare. Plecarea din Bucuresti este programata la ora 6:00. Autobuzul este utilizat de operatorul de transport in baza unui contract de inchiriere. Viteza medie de deplasare este de 50 km/h.
1. In statia de plecare din Bucuresti sunt 45 de pasageri care doresc sa ajunga la urmatoarele destinatii: 25 de pasageri la Sibiu, 10 pasageri la Rm. Valcea si 10 pasageri la Pitesti. Cati pasageri puteti imbarca si pentru ce destinatie? Justificati raspunsul.
2. Care este documentul de transport pentru tipul de serviciu de transport persoane pe care-I efectuati si de ce document trebuie insotit pe toata durata transportului?
3. Precizati 5 documente care trebuie sa se afle la bordul autobuzului, exceptand actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de inmatriculare, diaqrarnele tahograf, rovinieta si asigurarea RCA.
4. Ati ajuns la Sibiu la ora 12:45_ unde efectuati o pauza de 45 de minute si apoi va pregatiti pentru a efectua returul cursei cu plecare la ora 15:00 conform graficului de circulatie. Distanta Bucuresti – Sibiu este de 300 km. La ce ora ajungeti in aceiasi zi la Bucuresti daca viteza medie de deplasare a autobuzului este de 50 km/h si respectati reglementarile privind perioadele de conducere, odihna si pauzele? Justificati raspunsul.
RĂSPUNS:
1. La Pitesti nu este statie, deci se pot imbarca 30 de pasageri pentru Sibiu si Rm. Valcea din totalul de 35 pentru aceste destinatii, in limita locurilor pe scaune.
2. Licenta de traseu insotita de graficul de circulatie.
3. Licenta de traseu si graficul de circulatie; copia conforma a licentei comunitare; certificatul de competenta profesionala a conducatorului auto; legitimatia de serviciu a conducatorului auto; contractul de inchiriere in original sau copie conforma cu originalul; asigurarea pentru persoanele transportate si bagajele acestora, in copie;
4. Conducatorul auto nu poate efectua in intregime cursa Sibiu-Bucuresti deoarece nu se respecta perioadele de conducere si de odihna prevazute de reglementarile legale in vigoare.
Lasă un comentariu