Pozitia de condus

Pozitia de condus

Salut, in acest articol vom vorbi despre un aspect la care majoritatetea oamenilor nu se gandesc atunci cand vine vorba despre condusul in siguranta, pozitia de condus.

Daca instructorul auto de la scoala de soferi la care v-ati inscris nu v-a instruit in aceasta privinta, tine-ti minte urmatoarele aspecte.

Reglarea pozitiei de condus inainte de plecarea la drum este esentiala, de aceea, trebuie sa luam in serios acest aspect si sa ne asezam in scaun in mod corespunzator. Majoritatea masinilor sunt dotate cu scaune reglabile pana in cel mai mic detaliu, asadar, nu vad ce motive am avea sa nu o facem.

Pozitia la volan influenteaza confortul fizic, dar mai important, influenteaza cat de bine veti realiza lucrurile de care aveti nevoie la momentul optim, deasemenea, cat de bine veti putea vedea in interiorul sau in exteriorul masinii si modul in care concentrarea dumneavoastra globala va fi afectata in timp.

Toata lumea are propria pozitie de condus optima si ar trebuii sa aflati care estepozitia dumneavoastra optima si ce este mai bine pentru dumneavoastra tinand cont de principiile de baza:

In primul rand asigurati-va ca stati drept, lucru care va va ajuta sa vedeti drumul si dimensiunile masinii.
Incercati sa stati la o distanta sigura de airbag, dar sa va asigurati ca ajungeti la pedale si la schimbatorul de viteze.
Este bine sa aveti bratele si picioarele usor indoite, aceasta pozitie este mai confortabila si va va ajuta sa nu obositi in calatoriile lungi.
Trebuie sa stiti ca majoritatea masinilor au scaune dar si vloan reglabile si bineinteles, asigurati-va ca purtati in totdeuna centura de siguranta.
Odata ce v-ati gasit pozitia optima de condus veti vedea diferenta, veti fi mai concentati, mai vigilenti dar si mai odihniti.

4 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright ARR Atestate 2024. Toate drepturile rezervate.